I. Bajor Sörfesztivál Rádpusztán

I. Bajor Sörfesztivál Rádpusztán. Június 30. 10.00 -tól Eredeti Maxlrainer csapolt sör. Csülök, grill kolbász, Bajor és magyar speciálitások. Élözene....


Festői környezetben lévő nádtetős csárdánk kézzel faragott szobrokkal és működő szabadtéri kemencéivel remek hangulatot biztosít. Nyugodt, csendes helyen, a Szabadidő Centrum szívében található csárdában készülnek tradicionális ételeink, a kemencében sült és bográcsban főtt ételek, melyekhez a 180 éves Balaton Pince kiváló borait kínáljuk. Az egyedülálló borospince lejárata a csárdából nyílik.

Büszkeségünk a lovarda, ahol bárki megtekintheti lipicai, nóniusz és magyar félvér tenyészetünket.

Csikósaink a 45 perces hagyományos bemutató során megidézik számunkra őseink állattartását, a lovász, a csikós bensőséges kapcsolatát a lóval.

A lovarda „ló panzióként” is üzemel, az idelátogatók magukkal hozhatják kedvencüket is. Lehetőség van karámlovaglásra, tereplovaglásra, lovastúrára.

Felnőtteknek, gyermekeknek szakképzett oktató nyújt segítséget a lovaglás elsajátításában. Lovagolni még nem tudó gyermekek részére póni lovaglást ajánlunk oktatóval, vagy kísérővel. A Rádpusztai Balaton Pince, a minőségi vörösborok érlelő-pincéje lassan egy évtizede- bár a pince eredete a régmúlt időkre, több mint 180 évre nyúlik vissza. Valaha a veszprémi Püspökség dézsmapincéje volt, mai arculatát 1962 óta őrzi. 40 darab tölgyfahordó található benne, melyek összesen több millió liter bor tárolására alkalmasak. Ezzel a Balaton Pince a Dél-Balaton legnagyobb borospincéje, melyet pár éve az érdeklődők számára is megnyitottak. A Dél- Balatoni Borút Egyesületének egyik kiemelkedő állomása. Idén kibővítjük borospincénket a Magyar Nemzeti Borok Pincéjévé, ahol lehetőséget nyújtunk Magyarország különböző borvidékeiről származó borok kóstolására és megvásárolására.

A borkóstoló 4 fajta balatoni bor kóstolását tartalmazza, igény esetén sajtokkal együtt. Ára: 1 500 Ft +áfa/fő, különböző sajtokkal együtt 1 800 Ft +áfa/fő A borkóstolót több féle borral is lehet igényelni, ára egyéni megbeszélés szerint.