Kerékpáros ökopark csillagvártával és madárlessel

Ismét valami különlegeset akartak csinálni, hangsúlyozta Ambrus Tibor, Csopak polgármestere a község délkeleti sarkában kialakított csillagvártával, madárlessel, játszótérrel kombinált ökopark, kerékpáros pihenőhely felavatásánál. A Sport utca déli végén épített kerékpárosállomás újabb elemével is azt szeretnék elérni, hogy a biciklisek és más turisták hosszabb időre megálljanak a településen, jobban megismerjék a vidéket, a Balaton élővilágát, hogy megcsodálják a balatoni nádast és a környék panorámáját.
A fejlesztés első elemét, a község keleti szélétől a strand főbejáratáig tartó új kerékpárutat már a nyáron használhatták a biciklisek. Az önkormányzat azt tervezi, hogy a község nyugati felén lévő, ma még rossz minőségű kerékpárútvonal helyett, új szakaszt alakítanak ki a hajóállomás és a Szent József-forrás között egy másik nyomvonalon.

A most átadott fejlesztések a kerékpárosbarát település című projekt részeként valósultak meg. A 93 millió forintos uniós támogatást a közép-dunántúli regionális operatív program keretéből kapták. Az önkormányzatnak a költségek 15 százalékát kellett sajáterőből biztosítani.